Motorcycle Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
This Is My First Post And Maybe Someone Can Help Me With This Night Mare Of No Spark I'm Having With A Older Jr50 With Points.i Have No Spark And I Am Wondering How To Not Only Check The Magneto But Also The Points Set Up.the Coil Is Good Since I Swapped It Out With The Other Jr50 So It Might Be Something I'm Over Looking In The Way I'm Setting Up The Ignition Or Possibly A Bad Couple Parts....thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
20,860 Posts
Welcome, notto. I hope someone can help you out.

By the way, unlike some other forums, we don't require members to capitalize every word. When typing in English, only the first word of a sentence and names need be capitalized. ;-)
 

·
Registered
Joined
·
878 Posts
Here are a list of some possible culprits.....

Check the kill switch for continuity
As was said the condesor may be bad which is an inexpensive fix
Make sure the points are gapped and operating (open and close)
Make sure all the connections are free of corrosion and are connected.
 

·
Registered
Joined
·
878 Posts
Here are a list of some possible culprits.....

Check the kill switch for continuity
As was said the condesor may be bad which is an inexpensive fix
Make sure the points are gapped and operating (open and close)
Make sure all the connections are free of corrosion and are connected
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #7
I disconnected the magneto from the coil and held that wire while kicking it and it gave me a shock but when I hooked it back up, nothing.The points gap is set at 13 and everything is clean with a new spark plug.Is it possible that the coil is not compatible with the older set up since the coil is a newer type.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top